טארט אגסים ביין

יש לכם אורחים לשבת? שימו על השולחן את עוגת האגסים המתוקה הזו, ותגרפו מלא מחמאות (גם בגלל השילוב עם יין אדום וקינמון).

החומרים הדרושים:

לאגסים ביין:

3/4 כוס (150 ג"ר) סוכר

1 בקבוק (750 מ"ל) יין אדום מסוג מרלו או קברנה

6 אגסים בשלים וקלופים, חצויים, אבל עדיין עם העוקץ עליהם, ללא הליבה והגרעינים.

אפשרות: 2 מקלות קינמון או 1 כף קינמון טחון

לעוגה:

200 ג"ר חמאה, רכה

1 כוס (200 ג"ר) קמח תופח

1/8 כפית מלח

1 מיכל (200 ג"ר) שמנת חמוצה

אפשרות להגשה:

אבקת סוכר

ההכנה:

1.      האגסים ביין: שמים בסיר את הסוכר, היין, האגסים ומקלות הקינמון (או קינמון הטחון, אם רוצים) ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה נמוכה מאוד ומבשלים כשעה וחצי, בזמן זה מקפידים לבדוק מדי פעם שהאגסים יהיו מכוסים בנוזל, עד שהם מתרככים מאוד ונספגים בנוזל. מצננים בתוך הרוטב.

2.      מחממים אה תנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים היטב תבנית עגולה או מרפדים אותה בנייר אפיה ומשמנים (אם רוצים לחלץ את העוגה קלות מהתבנית, כדאי לרפד בנייר אפייה כשהקצוות שלו בולטים מעל דפנות העוגה. כך קל לאחוז בהם וכך לחלץ בזהירות מהתבנית).

3.      שמים בקערת המערבל את החמאה והסוכר ומקציפים לקרם אחיד. מוסיפים, זו אחר זו, את 3 הביצים ומקציפים קצת אחרי כל הוספה. מסירים את הקערה מהמערבל. מוסיפים פנימה לסירוגין, בפעמיים, את הקמח ואת השמנת החמוצה, אבל לא יותר מדי. יוצקים את העיסה לתבנית ומשטיחים את פניה.

4.      אופים 25 דקות או עד העוגה יציבה למדי. מוציאים בזהירות, ומניחים את חצאי האגסים מהסירופ על העוגה בעדינות, כשחציים התחתון למטה, תוך שתוחבים אותם קלות בלבד לתוך הבצק שהתחיל להתייצב – חשוב לעשות את זה רק בשלב הזה, אחרת האגסים שוקעים לגמרי בעוגה. אבל עכשיו כשהיא כמעט אפויה, הם מתייצבים בתוכה בלי לשקוע. מחזירים לתנור ואופים כ- 10 דקות נוספות, או עד שהעוגה יציבה וקיסם שננעץ לתוכה יוצא עם קצת פירורים עליו. מוציאים. מצננים קלות.

5.      מחלצים את העוגה מהתבנית. זורים מלמעלה את אבקת הסוכר ומגישים.