עוגת גבינה אפויה חלומית

מחפשים את עוגת גבינה אפויה מושלמת? מתכון מנצח לעוגה האהובה.

לפני הכול, כמה כללים פשוטים שאם דבקים בהם, העוגה עולה, עולה ולא צונחת. היא יוצאת מהתנור בדיוק בגובה אליו נכנסה.

  • הגבינות והביצים צריכים להיות בטמפרטורת החדר אז להוציא אותם שעה, שעתיים לפני האפייה מהמקרר.
  • לא פותחים את התנור במשך כל זמן האפייה.
  • להניח בתחתית התנור סיר שניתן להכניס לתנור עם מים רותחים. האדים ימנעו את התבקעות העוגה ואם העוגה בכל זאת התבקעה אז לא נורא היא עדיין מאוד טעימה ואם רוצים לטשטש עקבות מבוקעות אז פשוט מקשטים בקצפת שמכינים משמנת מתוקה, כוס חלב וחבילה אינסטנט פודינג וניל ואף אחד לא יידע שהיו בקיעים בעוגה.
  • חלבונים צריכים להיות מוקצפים לקצף רך וכשמקפלים אותם לתוך העוגה אז במינימום קיפולים כדי לא להכניס אוויר.
  • תבנית קפיצית היא התבנית המושלמת לעוגות גבינה, למה? כי היא מונעת סדקים בצורה הטובה ביותר. לפני העברת בלילת העוגה לתבנית, שמנו אותה עם חמאה או תרסיס שמן, כך תוכלו לוודא שהעוגה לא תטפס על דפנות התבנית ותיפול. ניתן אפילו לחתוך חתיכת נייר אפייה לגודל התבנית ולכסות את תחתית התבנית.

החומרים הדרושים:

לעוגה עצמה:

5 ביצים מופרדות

750 ג"ר גבינה לבנה

1 שמנת חמוצה

3 כפות קונפלור

3 כפות פודינג וניל

1 סוכר וניל

1 כוס סוכר

לציפוי:

1 כוס חלב

1 חבילת פודינג וניל או לפי הטעם

1 שמנת מתוקה

ההכנה:

מקציפים את החלבונים יחד עם סוכר לקצף יציב. בקערה נפרדת שמים את הגבינה, שמנת חמוצה, קונפלור, פודינג וסוכר וניל ומערבבים. מקפלים את התערובת עם הקצף יחד עם שאר החומרים שערבבנו ומעבירים לתבנית אפיה גדולה.

מחממים את התנור ל- 200 מעלות. שמים את התבנית על המים ועליו את העוגה (או על הרשת). 15 דקות הראשונות אופים בלי לפתוח את התנור, לאחר מכן מנמיכים את התנור ל- 180 מעלות ואופים עוד כ- 35 דקות.

כשהעוגה מוכנה, מכבים את התנור ומשאירים אותה לעוד כחצי שעה בתוך התנור.

כשהעוגה מתקררת מצפים בשמנת מתוקה שהוקצפה.