כפכפי שומשום המתוקים שלי

 

כ- 40 יחידות

כפכפי השומשום המתוקים שלי הם ממש מעדן שאי אפשר להפסיק לאכול אותם וגם הילדים אוהבים אותם מאוד.

לפני הכל, כמה מילים על הצמח הנפלא הזה שנקרא שומשום". השומשום הוא הגידול החקלאי הראשון לצורכי שמן הידוע לאדם, ישנם ממצאים ארכיאולוגיים לזרעי שומשום בשימוש האדם כבר לפני כ-5,000 שנים. בשמן מצויים חומרים נוגדי חמצון בריכוז גבוה, המקנים לו, מלבד סגולות בריאותיות, גם חיי מדף ארוכים. השמן עשיר באומגה 6, חומצת שומן אשר בכמויות גדולות יכולה להוביל לדלקתיות (דלקת) מרובה ומחלות לב, אך אינו מכיל אומגה 3, חומצת שומן חיונית לגוף ולבריאות הלב. השומשום פופולרי מאוד במטבח הישראלי כמרכיב העיקרי בטחינה הגולמית, שבעצמה מהווה את המרכיב השני בסלט החומוס, אך גם כתוספת דקורטיבית למאפים רבים כמו בורקס וכעכים, וכתיבול לסלטים. כמו כן הטחינה הגולמית היא המרכיב העיקרי בממתק החלווה.

החומרים הדרושים:

החומרים לבצק

3 כוסות שומשום לבן

3 ביצים גדולות

2 כוסות קמח

החומרים לסירופ:

21/2 כוסות סוכר

111/4 כוסות מיום

1 כף מיץ לימון טרי

אופן ההכנה:

  1. שמים את כל החומרים בקערה, ומערבבים עד קבלת תערובת גמישה ואחידה. מניחים בצד לצד למשך 20 דקות..
  2. מחלקים את כמות התערובת ל- 3 חלקים, מגלגלים לכדורים ומניחים בצד.
  3. מרדדים הכי דק שאפשר, כל חלק בנפרד, לה רחב בעובי של 1/2 ס"מ. חותכים ריבועים קטנים, לוקחים קצה אחד עם קצה מקביל, ומדביקים בלחיצה. מניחים בצד על מגש למשך כשעתיים.
  4. מטגנים את הריבועים המקופלים בשמן עמוק עד לקבלת צבע זהוב מניחים במסננת.
  5. טובלים את כפכפי השומשום בסירופ (ראו בהמשך), ומניחים על דפי ניילון חוצצים, כדי שלא יידבקו.

אופן הכנת הסירופ:

  1. שמים בסיר את סוכר והמים, ומביאים לרתיחה.
  2. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות. מוסיפים את הלימון, וממשיכים לבשל עד לקבלת סירופ זהוב ודביק מעט, הסירופ מוכן כשאר מכניסים כף ומוציאים, מקררים מעט, נוגעים באצבע – ונוצר חוט דק.

כפכפי שומשום עבים יותר:

כ- 40 יחידות

החומרים הדרושים:

3 כווסת שומשום (כ-1/2 ק"ג)

21/2 כוסות קמח

1 כוס שמן

1 כוס מים

3 שקיות סוכר וניל

אופן ההכנה:

  1. שמים את כל החומרים בקערה, ומערבבים עד לקבלת תערובת גמישה ואחידה. מניחים בצד למשך 20 דקות.
  2. מחלקים את כמות התערובת ל – 3 חלקים, מגלגלים לכדורים ומניחים בצד.
  3. מרדדים כל חלק בנפרד לעלה רחב בעובי של 1/2 ס"מ . חותכים לריבועים קטנים, מקפלים משני הצדדים, ומניחים בצד על מגש למשך שעתיים.
  4. מטגנים את הריבועים המקופלים בשמן עמוק עד לקבלת צבע זהוב. מניחים במסננת.
  5. טובלים את כפכפי השומשום בסירופ (ראו מתכון לעיל), ומניחים על דפי ניילון חוצצים, כדי שלא יידבקו. מצננים ומגישים.

בתיאבון

כפכפי שומשום בגרסת סנדלים