קינוח קר ומתוק – גלידת פירות

מי לא אוהב קינוח קר ומתוק – גלידה? מהקטנים ועד הגדולים כולם אוהבים את הקינוח הקפוא שבא בטעמים שונים ומגוונים.

גלידה היא מאכל מתוק, קפוא ומוקצף, המשמש כקינוח או מרכיב בקינוחים שונים. בעולם צורות רבות של גלידה העשויות ממרכיבים שונים ומשונים. הנה אחד מהמתכונים לגלידה ביתית שתהיה תהיה זמינה בכל עת שתרצו.

אופן הכנת גלידה מאוד פשוטה. אנחנו יכולים להכין גלידה במקפיא הרגיל שלנו. כדי להכין גלדיה במקפיא רגיל אנחנו צריכים להוציא את הגלידה אחרי שהחומר תפס את עצמו ולערבב. צריך לחזור על הפעולה הזאת כמה פעמים (לפחות שלוש). הפעולה הזאת היא כדי למנוע שהגלידה לא תקפא ולא תתקשה.

אפשר להשתמש במיצי פירות שונים כמו: מלון, ענבים, דובדבנים, תות שדה ועוד סוגים כדי להכין גלידה.

לשתי כוסות פרי מתוק משתמשים בשתי כפות סוכר ולשתי כוסות של פרי חמוץ משתמשים ב4-5 כפות סוכר. את הסוכר ממיסים בתוך מיץ פירות הרצוי שחומם קצת לפני. מעבירים את המיץ דרך מסננת, שופכים לקערה ושמים במקפיא וכמו הגלידה חוזרים על פעולת הערבוב מדיי פעם.

צריך לשים לב שהסוכר של הגלידה לא יהיה יותר מהמידה הרצויה כי כמות הסוכר המיותרת מונעת מהגלידה לקבל צורה.

הפעם אנחנו נכין גלידת פירות:

החומרים הדרושים:

2 כוסות מיץ פירות

1 כוס חלב

4-5 כפות סוכר, במידה והפרי חמוץ

2-3 כפות סוכר במידה והפרי מתוק

6 יחידות של תפוחים יפים וגדולים

1 כוס סוכר לתפוחים

קצת תמצית וניל

ההכנה:

מחוררים את הראש של התפוחים בגודל של חצי שקל ובעדינות מרוקנים את תכולת התפוח בלי לפגוע בקירות שלו. מקלפים את התפוחים ומניחים אותם בסיר, מוסיפים כוס סוכר ו-2 כוסות מים. שמים על הגז, מדיי פעם מורידים את הקצף שנוצר מעל המים עם כפית. מבשלים במידה שהתפוחים יתבשלו ולא יתרסקו.

מוציאים את התפוחים מהמים ושמים במסננת כדי שכל המים ירדו ויתקררו.

מרתיחים את החלב יחד עם הסוכר ותמצית וניל. מוסיפים את המיץ פירות. שופכים את התערובת לכלי מתאים. אפשר להוסיף חתיכות פרי לפי מיץ פירות שבחרנו.

מסדרים את התפוחים בכלי, ממלאים אותם בגלידה ומגישים.

אפשר לקשט מעל בקצפת וסירופ מייפל/שוקולד.

אפשרות נוספת להכין את הגלידה היא להשתמש במיץ פירות כתחליף חלב.

כמובן יש אפשריות נוספות. אפשר להשתמש בקומפוט פירות כמו אפרסק, משמש, תפוח ואגס. כך שמעבירים את הפירות דרך המסננת. מוסיפים לפירות 2 כפות מיץ מלימון טרי ומערבבים ושמים במקפיא. כמובן כמו שהוסבר מקודם מערבבים 2-3 פעמים עד שהגלידה מוכנה.

בתאבון